Kristal Elma 01

KRİSTAL ELMA 01

(Haziran 11, 2006, baydaroglu.blog.com) 

undefined

“Reklam sektörünün yöneticileri, patronları ve özellikle tüm bayan katılımcılar geceye hakkını vermişler, hepsi birbirinden şık ve özenle seçilmiş kıyafetlerle gelmişlerdi.
Oysa sektörün ‘yaratıcı’ erkeklerinde yıllardır aynı tavır devam ediyor. (Bir iki ajansın jilet gibi gençlerini tenzih ederim.) Erkeklerin genelinde “Bu ödülü takmıyorum ben!” hali… Lastik ayakkabı, blucin, dandik bir tişört… Arkadaşlar kendilerini sanatçı, yaptıkları işi sanat sanıyorlar ya!

***

Başlangıcında bütün iş dünyasının itibar ettiği, smokin veya koyu renkle katıldığı, biletlerinin kapışıldığı bu ödülün adı “Genç Kristal Elma” olsa diyeceğim yok. Kendi aranda ne yaparsan yap. Ya da herkes o delikanlılar gibi, kafeden biraz önce çıkmış da Bodrum’a dağıtmaya gidiyor gibi gelse, yine susacağım. Ama kardeşim, ortada dönen 2 milyar dolardan söz ediyoruz. Reklam para işidir. İş dünyasının işidir. Ciddi iştir…” Ali Saydam, 11 Haziran 2006, Pazar, Sabah

***

18. Kristal Elma ödül törenine ben de katıldım. Bayanlar da şık değildi. Patronların ne halde olduğunu göremedim. Ali Bey’in aksine, tasviri yapılan arkadaşların her birinin bir sanatçı ve yaptıkları işin sanat olduğunu düşünüyorum. Ortada dönen 2 milyarın hatırına kendinize biraz çeki düzen verseydiniz yaklaşımı ise hiç doğru değil. Zira Medya Planlama firmalarının ortaya çıkmasından sonra para döndüğü yeri değiştirdi. Dönen para için kıyafetini değiştirmesi gerekenlerin iş adresi farklı. Kıyafet kalitesinin düşmesi onların katılmamasından olabilir! Sormadan geçemeyeceğim sanat ta ciddi iştir. Sanatçılar da smokin mi giymelidir? Ayrıca smokinin neresi ciddiyettir?

Yorum bırakın