Güzellik İsteyelim

(Ekim 5, 2007, baydaroglu.blog.com)

undefined


Ramazan geldi hoş geldi. Ve gidiyor. Geldiğinde bir ay daha gençtik şimdi bir ay daha yaşlı (olmak üzereyiz). Bizleri farklı bir iklimin kollarına bıraktığı için minnettarız. Yaşadığımız değişikliğin, gelecek için yenilikler ve güzellikler getirmesi hepimizin temennisi. Tabi bunu istemek durumundayız. İstersek olur mu? En azından olma ihtimali daha güçlenir. Hem ‘vermek istemeseydi, istemek vermezdi’ O halde; isteyelim! 

Ertelemeyin

Tu’li emel olarak tanımlıyor eskiler. Kişinin uzun vadeli planlar yapması. Bu planların sonuçlarına göre hayatını dizayn etmesi demek. Mesela evlenmek, ev sahibi olmak, zengin olmak, rahat olmak, çocuklarının mürüvvetini görmek vs… Çok yakın bir arkadaşla geçtiğimiz günlerde oturuyorduk bir hayalinden bahsetti. Daha iyisini gerçekleştirmek için ertelediği bir hayalinden. Kaç yaşındasın diye sordum? ’39′ dedi. Şimdi değilse ne zaman diye sorunca daha iyisini gerçekleştirmek için ertelediği hayalini hemen gerçekleştirmek için karar aldı. İyi de yaptı. Aksi taktirde bir süre daha yük olarak taşımaya devam edecekti. Gelecek için kurgular yaparken, bugünümüzü bu kurgular şekillendirirken ara sıra bugüne, bugün yapabileceklerimize de göz atsak iyi olmaz mı? İyi olur, hem de çok. Herkesin kendine uygun uzunlukta bir liste oluşturması… Mümkün. Mümkün.

Gizli yöntem, gizli büyüme…

Büyüme, gelişme, değişme hedeflerini gizli saklı yöntemlerle gerçekleştirmeye çalışanlar ne kadar büyüyebilir, gelişebilir ya da değişebilirler? Acizane kanaatim gizli kalabilecek kadar büyür, gelişir ve değişirler. Ondan ötesi, ömür bitinceye kadar sırtta taşınan bir yükten başka olmasa gerek.

Nedir istenen, ne olaki mutluluk

Bir diğerinden istediği nedir insanın? İstediğine erdiğinde mutlu mu yoksa isteğini kaybettiğinden mutsuz mudur? Ya mutluluk… O ne ola ki? Katıla katıla gülmek, gerine gerine övünmek, miskin miskin yatmak, elleri kollarıyla savaşmak mıdır? Nedir?….

Evrenimizi kirletmek

Bir problem karşısında susarak kendi evrenimizi kirletmekten ise konuşarak çözüm üretme ihtimalini gözden / elden kaçırmayalım.

Yorum bırakın