Like’ı Daha Fazla Olan Katil Makbul Olacakmış Gibi…

(Ocak 5, 2020 baytarisak.blogspot.com)

undefined

Amerika Irak’ta, Iraklıların istihbarat desteğiyle İranlı General Kasım Süleymani’yi suikastle öldürdü.
Hamaney ve İranlılar üzgün. Trump ve onun gibi düşünen Amerikalılar tedirgin bir sevinç yaşıyor. Başlarına ne geleceğinden emin değiller. Tehditler savuruyorlar.

Bu cinayet Amerika’nın Irak’ta işlediği ilk cinayet değil. Saddam Hüseyin ve bir milyondan fazla Iraklıyı tek tek öldürdüler. Devasa cüsseleriyle Irak’ı iç ettiler. Irak’ın bütün varlığını Amerika’ya transfer ettiler, ediyorlar.
Kasım Süleymani de aynı amaçla Irak’taydı. Yırtıcı bir hayvan avlandığında avdan pay almak isteyen nispeten küçük yırtıcı hayvanlar gibi. Irak’ta kaç kişinin canını aldığı meçhul ama Suriye’de milyonlarca kurbanı var.
Bazıları bu yaşanan için İlahi adalet falan diyor. Bence değil. Din gününün sahibi o gün adaletini gösterecektir. Yaşadığımız dünyaya ait sıradan bir hal. Amerika da İran da yaktıkları can kadar belki daha fazla bu dünyada yanacaklar. Yansınlar.
İnsanın şahit olduğu konularda taraftar olma eğilimi var. Maç seyrederken, tartışmalarda, yarışmalarda; olur olmaz, sebepli sebepsiz taraf tutuyoruz. Taraf tutmamız bekleniyor. Bu olayda da “hangi katilin taraftarısın?” şeklinde bir soruya muhatabız, “Like”ı daha fazla olan katil daha makbul olacakmış gibi… Hz. Hüseyin ve Hz. İsa’yı işe karıştırmaları bundan. Like artırmaya çalışıyorlar. 
İki katilin de tarafı değiliz. Katil istemiyoruz, katliam istemiyoruz, savaş istemiyoruz, sömürü, zulüm, kan istemiyoruz… o kadar… Tarafımız budur. Kaostan devşirdiğiniz güçle, gözden uzak bir yerde yok olun ve din gününü bekleyin.

Yorum bırakın