BEN VARIM VE BURADAYIM

Sokak simidi güzel şey. Yanına karper iyi gider. Zeytin, bal, kaşar da olur. Hepsi mevcut. Simidin etrafında bir dünya kurmuş fırıncı. Öyle janjanlı ismi yok. Dükkan apartman altı. Büfe olayazmış da olamamış o kadar küçük. Yarısından fazlası odun fırını. Fırının önünde tezgah var. Bir yandan fırın küreği işliyor bir yandan siparişler ve hesaplar ödeniyor. Çay bir kuytuda biteviye kaynıyor. İki küçük dolapta içecekler ve küçük ambalajlı nevaleler duruyor. Simitler ve poğçalar her dem sıcak. Öyle ki bazen yemek için beklemek gerekiyor. Dükkanın içinde üç küçük masa hizmet veriyor. Dışarıda küçük kahvehane tabureleri ve masaları konulmuş. İçerde 6 dışarıda 8 kişiyi ağırlayabilir. Alıp gidenlerin dışında kalanlar, oturma fırsatı bulduklarında buralarda oturuyorlar.

Eskiden evde kahvaltı hazırlanırdı. Şimdi mutfaklarda bardak çanak, kaşık çatal ve insan sesi azaldı. Yeme içme yerleri çoğaldı. Dükkanın önünde yer bulan çift bahtiyardı. Sonradan sarışın, güneş gözlüklü, şık spor giyimli hanımefendi eşiyle oturdu. Adamın yüzünde tıraş bıçağı arayan bir sakal vardı. Siyah tişörtü hayli giyilmiş olmalıydı. Yakaları nereye gideceklerine karar veremiyordu. Hanımefendiye göre eşi biraz dağınıktı. Kahvaltılarını keyifle yaptılar. Çaylarından birazını sona sakladılar. Tiryakiler bilir sigaraya eşlik eden çay daha bi güzeldir. Kadın yönünü sağa çevirdi. Sigarasını çıkardı, yılların verdiği ustalıkla yakıverdi. Sigaranın dumanına bir tek kendisinin bildiği okunmaz şeyler yazdı. Adam eşine eşlik etmek için sola kaykıldı. O da sigarasını ateşledi. Aralarındaki özel ilişki ne düzeydedir tabi ki bilinmez ama duman yoldaşlıkları iyiydi. Ses manzarası dumanlar kavuşurken değişti. Masadan bir çocuk sesi geldi.
Çocuğu olan çiftler onu belli ederler. Çocuk kendisini belli edinceye kadar onlar belli etmediler. İkisi de bir şey duymamış gibiydi. Çocuk sesi gittikçe arttı. istiflerini bozmadılar. Neden sonra kadın; “Adnan akşama kadar böyle. Neler çekiyorum.” diye yakındı. Boşları toplayan genç görünmeyen çocuğa; “ prenses, ne yapıyorsun, nasılsın” dedi. Masada bir çocuk oldugu öyle kesinlişti. Adamın sigarası bitti; “hesabı ödeyeyim” diyerek yerinden kalktı. O sırada adamın gölgesinde kalan çocuk herkese göründü. Kadın, sigara içme pozisyonunu hiç değiştirmedi. Adam elini çocuğa uzattı. Melek yüzlü çocuk adamın parmağını tuttu. İçeri girerken çocuk annesine el salladı. Eliyle; “Ben varım ve buradayım” dedi.

Bu arada 1 simit, zeytin, bal ve duble çay 48 lira.

Görsel: ChatGPT Image Generator, temsili

BEN VARIM VE BURADAYIM” üzerine bir yorum

Yorum bırakın